Přemýšlím, že si pořídím novou pipetu, máte nějaké tipy?
Ahoj všem, přemýšlím o koupi nové pipety pro mé laboratorní pokusy doma. Ta moje stará už má něco za sebou a přestává být spolehlivá, což je u přesného dávkování problém. Mám hlavně zkušenosti s obyčejnými skleněnými pipetami, ale vidím, že existují i ty automatické s nastavitelným objemem. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s různými typy a co byste mi doporučili pro použití v domácí "mikro-laboratoři"? Hledám něco, co je přesné a zároveň se snadno udržuje.
4 zobrazení

S výběrem pipety ti ráda pomůžu! Automatické pipety s nastavitelným objemem jsou skvělá volba, pokud potřebuješ opravdu vysokou přesnost a opakovatelnost. Jsou sice dražší než klasické skleněné, ale ušetří ti spoustu času a minimalizují chyby při pipetování. Hodně záleží na tom, jaké objemy nejčastěji dávkuješ. Já doporučuji pořídit si sadu automatických pipet pokrývající různé rozsahy, například 2-20 µl, 20-200 µl a 100-1000 µl. Kvalitní pipety a další laboratorní nádobí na přesné měření objemu včetně pipetovacích balonků a skleněných pipet najdeš na https://biolabshop.cz/. Jejich produkty jsou spolehlivé a vydrží dlouho.